Kırsal Kalkınma Atölyesi
Atölye Muğla Bir, geniş Muğla coğrafyasında, kır-kıyı dengesini kurarak, köylerde ekonomik ve sosyal fırsatlar yaratmayı amaçlayan bir kırsal kalkınma atölyesidir. Atölye Muğla Bir’de 3 yıl içinde 3 program geliştirilmiştir.
1. Etkileşim Ağı; Hemşehri Birliği
Ortak amaç etrafında buluşan yaratıcı kişileri, Muğla için üreten hemşehrileri bir araya getirmek amacıyla, Hemşehri Birliği platformu
kuruldu. Hemşehri Birliği, Muğla için üreten girişimci ve gönüllüleri Atölye Muğla Bir ile buluşturan sosyal etkileşim platformu.
2. Etkileşim Kampları; 13 İlçede 13 Atölye
Atölye Muğla Bir olarak, kurguladığımız 13 projeyi yaz süreci boyunca Muğla’nın 13 ilçesindeki kırsal bölgelerde, 13 farklı tasarım disiplininden yürütücüler, katılımcılar, Muğla Büyükşehir Belediyesi ilgili birimleri, yerel oluşumlar ve halkın katılımıyla yaz atölyelerinde deneyimledik.
3. Etkileşim Modeli; ‘Toprağını Değil Ürününü Sat, Pisi Köyü Yaşat’ Kırsal Kalkınma Modeli
Tarım, turizm ve tasarımın birbirini beslediği, birlikte üretim kültürü ile katma değer yaratan kırsal kalkınma modelinin Yeşilyurt (Pisi)
Köyünde Yaşam Atölyesinde uygulanması. Belediye kontrolünde yerli(atalık tohumla), temiz(ilaçsız), birlikte(imece yöntemiyle) gıda üretim, satış ve deneyim alanı oluşturmak amaçlanır.
Kategori
Atölye
Etiketler
çambalı, arıcılık, bahçe kent, bakırcılık, Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, güzergah, hayvancılık, hemşehri, hemşehri birliği, kırçiçeği, kırsal kalkınma, kırsal kalkınma modeli, katman, Kavaklıdere Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, mitoloji, muğla, Ortaca, pisi, sarıkız, sarnıç, sefer tası, sepet, Seydikemer, tasarla tak, Ula, Yatağan, yeşil yol, yeşilyurt