24462
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-24462,stockholm-core-2.2.9,select-theme-ver-8.8,ajax_updown,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Fırat 2023 Vizyon ve Eylem Planı

Fırat’ı Anlamak (indir)

Fırat’ı Planlamak (indir)

Fırat’ı Tasarlamak (indir)

Uygarlık tarihimizin ilklerinin yaşandığı, Fırat ve Dicle nehirlerinin oluşturduğu geniş Mezopotamya coğrafyasında, Göbeklitepe, Arslantepe ve bir dizi diğer kazılarda bilinmeyenlerin yeniden keşfedilmesi, keşfedilenlerin tarihsel kronolojiyi değiştirmesi, bizi sürekli bu coğrafyada ileriye dönük düşünmenin ve eylem içinde olmanın ortak sorumluluğunu bir kez daha hatırlatmaktadır. Binlerce yıllık uygarlık katmanları, her katmanın verdiği yeni bilgiler, ilklerin yarattığı etkiler, özgün coğrafyanın gizeminin hâlâ korunduğuna işaret ediyor. Bu nedenle, uzun yıllar araştırma ve tartışma ortamı yaratan çalışmaya, “Fırat 2023 Vizyon ve Eylem Planı” adının verilmesi, günümüzde daha çok anlam kazanıyor. Çünkü Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, yeni kuşakların beklentileriyle bu coğrafyaya yeniden bakmak zorundayız. Ürettiğimiz her çalışma, hem yeni kuşakların ihtiyaçlarını hem de yeni yönetim modellerini kapsayarak, zengin coğrafyamızı geleceğe taşımaktan sorumlu olmalı.
Ayrıca uygarlık tarihinin Anadolu’daki bu büyük birikimle ortaya çıktığı da düşünüldüğünde, kısa vadede ulusal hedefimiz olan 2023, orta vadede ise Birleşmiş Milletlerin küresel hedefleriyle yerel ve küresel işbirliği ağının oluşturulması, doğal ve kültürel çevrenin bilimsel yaklaşımlarla bir bütün olarak ele alınması, artık bir sonuç olarak karşımıza çıkmaktadır. Fırat 2023; kaçınılmaz olarak her kesimin, her aşamada katkı sağlayarak ortak ürettiği önemli bir belgedir. İnteraktif, katılımcı bir süreçle yapılan “yerel toplantıların” sonuçlarından süzülen bilgiler, bu belgeyle “açık kaynak” olarak paylaşılmak üzere hazırlanmış ve içeriğinin zenginleşmesi için sağlam bir zemin oluşturulmuştur. Bundan sonra gecikmeden Fırat 2023 çalışmasına bireyler, kurumlar, sivil örgütler, üniversiteler, özel sektör, yeni kuşak girişimciler katkı sağlamalıdır.

Fırat 2023, farklı yöntem, içerik ve genç tasarımcı ekibi ile hazırlandı. Planın temel hedefi bölgesel ve yerel işbirliği çerçevesinde ortak değerleri, geleceğe taşıyacak, yeni bir yaklaşımı bölgede yaşayan ve çalışan herkes ve her kesimin benimseyeceği, kendini içinde bulacağı ortak harekete dönüştürmektir.
Fırat 2023;
– Fırat’ı Anlamak
– Fırat’ı Planlamak
– Fırat’ı Tasarlamak olmak üzere 3 bölümde hazırlanmıştır.

Kategori

Tasarım, Vizyon

Etiketler

Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Eylem, Fırat, Gaziantep, Hatay, Kültür Turizmi, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Planı, Rota, Strateji, Tarihi Kentler Birliği, Tasarım İlkeleri, Tunceli, Yol Haritası